Place: гр. Добрич, ул. "България", № 3, ет. 2, зала 203 | City: Dobrich, Bulgaria
НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ
на тема
“КУЛИНАРИЯТА И ГОСТОПРИЕМСТВОТО – ФАКТОР ЗА УСПЕШНО РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА”
в рамките на проект: BG161PO003-2.4.01-0021-C0001 “Устойчиво развитие на клъстер „Кулинарни изкуства и гостоприемство”
УВАЖАЕМИ/МА Г-НЕ/Г-ЖО,
Асоциация „Кулинарни изкуства и гостоприемство“ (АКИГ) има удоволствието да Ви покани да участвате в Национална конференция на тема “Кулинарията и гостоприемството – фактор за успешно развитие на туризма”, която ще се проведе на 27 и 28 февруари 2014 г. в гр. Добрич.
АКИГ е учредител на клъстер „Кулинарни изкуства и гостоприемство“, в който членове са над 15 организации от Североизточна България с доказан опит в областта на туризма и услугите. Сред нашите учредители са Висше училище „Международен колеж” - Добрич, Кулинарна Академия HRC, Профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“ – гр. Добрич, туроператорски агенции, хотели и ресторанти, фирми, заети в туристическия сектор, експерти в областта на кулинарията и гостоприемството и др. Обединявайки усилията на всички заинтересовани страни, клъстер „Кулинарни услуги и гостоприемство” подкрепя създаването и предлагането на продукти и услуги в областта на кулинарията и производството на висококачествени хранителни продукти в духа на българските традиции и следвайки световните тенденции. Една от основните цели на клъстера е да наложи българската кухня като уникална туристическа атракция и да подпомага развитието на кулинарен туризъм в България с висока добавена стойност.
В рамките на конференцията ще бъдат представени клъстера и неговите членове, както и направленията, в които клъстерът работи и целите, които си поставя. Дискусионните сесии ще бъдат обединени около направленията ресторантьорство, кулинария и туризъм. В рамките на форума участниците ще имат възможност да споделят опит и иновации в ресторантьорството с акцент върху използването на продукция местно производство и биологично чисти продукти; да идентифицират и споделят иновации и нови технологии в кулинарния сектор; да обсъждат възможностите за разнообразяване на предлаганите услуги в местата за хранене и тенденциите към подобряване качеството и безопасността на храните; да се фокусират върху проблемите с квалификацията на заетите в сектора и възможностите за повишаването й чрез изграждане на взаимовръзка и допълнямост между бизнес структурите и образователните институции, подготвящи кадри за туристическия бизнес; да дискутират тенденциите и перспективите пред развитието на кулинарния туризъм в България и т.н.
Конференцията се организира и провежда в рамките на проект BG161PO003-2.4.01-0021-C0001 “Устойчиво развитие на клъстер „Кулинарни изкуства и гостоприемство”, Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № К-02-11/26.07.2012 г., който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Развитие на конкурентоспособносттана българската икономика” 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез „Европейски фонд за регионално развитие“ и от националния бюджет на Република България.
При изразен интерес за присъствие по време на конференцията, моля, изпратете попълнена прикачената форма-потвърждение, за да можем да организираме оптимално Вашето участие в събитието.
За допълнителни въпроси и информация: гр. Добрич, ул. „България“, № 3, офис № 4
тел. 058/65 56 26, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
ОЧАКВАМЕ ВИ!
С уважение,
Павлина Алексиева,
Председател на УС
на Асоциация „Кулинарни изкуства и гостоприемство“
Пон | Вт | Сря | Чет | Пет | Съб | Нед |
---|---|---|---|---|---|---|
1 |
2 |
3 | ||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |